Setmanari d'informació local - 138 anys

La Crida per Palma vol implantar un Salari Mínim de Ciutat de 1400 euros

30173

Aquest dimecres la Crida per Palma ha realitzat una acció de campanya davant l’OAC d’Avingudes que ha consistit a mostrar les despeses habituals que ha de fer front una persona de Palma mensualment per a viure dignament. La suma de les despeses mostra la necessitat d’establir un Salari Mínim de Ciutat de 1.400 € que fomenti unes condicions laborals i de vida dignes.

«En una ciutat com Palma, on el cost de la vida és tan gran per l’elevat preu de coses tan bàsiques com l’habitatge, és raonable plantejar que hem d’aspirar a fixar un Salari Mínim de Ciutat que ens permeti desenvolupar les nostres vides dignament: vides dignes, salaris dignes», ha explicat Laura Dorado, número 2 de la Crida per Palma.

En paraules de Dorado, aquest salari «serà el mínim que cobraran tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Palma, i serà el mínim exigit a les empreses contractades per l’Ajuntament, malgrat que el propòsit de la Crida és avançar cap a la municipalització de serveis». Per a la Crida per Palma, l’atur i la precarietat són avui en dia dues de les problemàtiques principals que afecten als mallorquins, i és per això que «cal abordar-les també des del municipalisme».

«Diran que és impossible, però aquesta mesura es pot implantar perfectament. És més, sabem els límits de la institució municipal, per això impulsarem una campanya per tal que les empreses de Palma implantin el Salari Mínim de Ciutat, atorgant descomptes fiscals en impostos municipals a les empreses que l’implantin, i promocionarem un segell de qualitat laboral per a totes les empreses que adoptin el Salari Mínim de Ciutat», ha remarcat Manel Domènech, cap de llista de la candidatura municipalista i rupturista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.