Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi reclamarà la modificació de la normativa europea per a incrementar les ajudes al transport de mercaderies

30129

El candidat d’El Pi al Parlament, Jaume Font, ha reclamat aquest dimarts la compensació dels costs afegits que suposa la insularitat. D'una banda, amb un REB que compensi el 100 % del transport de mercaderies amb origen i destí als ports de les Balears, sense distinció per tipus de producte, amb les úniques excepcions imposades per la normativa europea. Segons Font, «una vegada més ens trobam un greuge comparatiu entre arxipèlags. Mentre que a Canàries tenen garantit el 100 % de subvenció, les Balears només poden aspirar al 65 % com a màxim, fet que resta competitivitat a les nostres empreses. A més, actualment, el 90 % dels productes no són subvencionables».

D'altra banda, El Pi reclama la modificació de «la normativa europea de MINIMIS que estableix el límit d’ajudes que poden rebre les empreses per aquest concepte. Ara, l’UE limita a un màxim de 200 mil euros en tres anys les ajudes acumulades que pot rebre una empresa de les illes per compensar els costos afegits del transport per la insularitat».

El Pi, mitjançant la coalició CEUS (amb PNB i CC) per a les eleccions europees, «defensarà, amb els eurodiputats que surtin elegits el 26-M, la modificació del reglament de l’UE relatiu a les ajudes de MINIMIS perquè s’augmenti aquest límit de 200 mil euros en tres anys que poden rebre les nostres empreses».

Jaume Font ha escenificat aquest dimarts, a Inca, aquests sobre costs amb un show cooking on ha explicat la diferència de preus dels mateixos productes entre les Illes i la Península a causa de l’encariment que provoca el transport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.