Setmanari d'informació local - 138 anys

La majoria de partits firmen un compromís per impulsar millores en els Bombers de Palma

30107

MÉS, Unides Podemos, PP, El Pi, Ciudadanos, Sumam i Actúa han signat aquest dilluns un compromís per a impulsar millores per als Bombers de Palma, incloent un augment de places per a frenar l'envelliment del cos, adaptar vehicles i renovar equipament.

Des de l'Agrupació Professional de Bombers de Palma (APBP) han indicat que tant el PSIB (partit que ocupa la regidoria de Seguretat Ciutadana, de la qual depèn el cos de Bombers) com VOX havien estat informats del contingut del document però «han decidit no donar suport a aquesta iniciativa».

Han signat les propostes dels Bombers els candidats a la batlia de Palma pel PP, Mateu Isern; d'Unides Podem, Alberto Jarabo; de MÉS, Antoni Noguera; de Ciudadanos, Eva Pomar; d'Actúa, Guillem Amengual; i de Sumam, Aina Aguiló.

Amb la signatura, aquests partits es comprometen a impulsar fins a 2023 diferents mesures de millora per al cos de Bombers en matèria de personal, parcs, riscos laborals, formació, condicions laborals i equips.

En particular, el document subscrit per la majoria de partits inclou el compromís de cobrir places d'oficials, instaurar una nova prefectura «amb projecte adequat a les necessitats del cos», i reorganitzar les tasques «per a un funcionament efectiu». Els partits també s'han compromès a activar tota la promoció interna en 2019 i de 2020 a 2023 augmentar places dins d'un pla de xoc contra l'envelliment. El document, així mateix, considera «urgent» un programa de gestió modern del personal i instal·lacions.

Els Bombers també han inclòs en aquest document el rescat del Parc de Son Malferit, reforma de deficiències, adaptació de vehicles i dotació de nous -furgonetes, autoescalas, bombes urbanes, rural i forestal-; renovació del vestuari, equips de respiració i sistemes de comunicació; vigilància de la salut i revisions mèdiques; descontaminació de carcinògens després de cada incendi; formació; reclassificació a C1 i l'impuls a la Llei del Foc.

Durant l'acte, els Bombers han lamentat que «la negativa de la regidora» Angélica Pastor ha obligat a realitzar l'acte al carrer, enfront de Son Malferit, en lloc de dins de les instal·lacions. Si bé han valorat el «consens» aconseguit amb els partits presents, han censurat que el PSIB i VOX «no han volgut prendre part d'aquest compromís». «Malgrat haver estat informats del contingut del document i de les demandes del col·lectiu de Bombers, han decidit no donar suport a aquesta iniciativa» han assenyalat des de l'APBP.

Amb tot, l'associació ha incidit que no pretenen «cercar responsables» subratllant que a la situació actual no s'ha arribat «amb dos o tres errors ni en una legislatura». Segons l'APBP, les mesures incloses en el document són «molt bàsiques i urgents».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.