Setmanari d'informació local - 138 anys

La Crida per Palma fa una acció simbòlica per la peatonalització del centre

30097

Aquest dilluns, la Crida per Palma ha dut a terme una acció simbòlica consistent en tallar l’accés dels cotxes al carrer Sant Miquel, a la cruïlla amb Avingudes. D’aquesta forma, la candidatura ha reivindicat «fer de tot el centre històric de la ciutat una zona per a vianants, incloent-hi tot el casc urbà dins les Avingudes».

En paraules de Manel Domènech, cap de llista de la formació, «pretenem un gir de 180º graus en el model de mobilitat de Palma, i això passa necessàriament per la peatonalització de tota la zona urbana a l’interior d’Avingudes. Potenciant l’accessibilitat del transport públic i les bicicletes».

La candidatura municipalista, que es presenta a l’Ajuntament de Palma, ha realitzat l’acció per a mostrar que hi ha alternatives al model de mobilitat actual que té a la ciutat «desbordada amb les retencions i la quantitat de cotxes, sobretot en els mesos d’estiu».

La número 2, Laura Dorado, ha explicat que la mobilitat «ha estat fins ara la gran assignatura pendent a Palma, el pacte d’esquerres l’ha suspès per manca de voluntat política per canviar el model. Fer política posant la vida de les persones al centre significa apostar per un nou model de mobilitat, contemplant tots els trajectes que fan les persones a ciutat i generar un espai urbà lliure de la brutal congestió dels nostres carrers».

La Crida per Palma, que es presenta per primer cop a les eleccions municipals, considera que el canvi de model ha de realitzar-se a partir de la màxima de «més transport públic i menys vehicles privats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.