Setmanari d'informació local - 138 anys

Paco Valero dirigirà la Banda Municipal de Música de Palma

30093

Paco Valero és el nou director de la Banda Municipal de Música. Valero ha signat aquest dilluns el contracte per a incorporar-se al seu lloc de feina després de quedar el primer del borsí convocat per l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística per ocupar la plaça. Valero s’estrenarà aquest divendres al concert que la formació oferirà al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Valero va iniciar la seva formació com a clarinetista en el Conservatori Superior de Música de València, titulant-se després en Direcció d'Orquestra. Després de guanyar diferents concursos per a joves intèrprets, va començar una intensa activitat com a clarinetista en orquestres espanyoles com les de RTVE, ONE o OSM, entre d’altres. Mentrestant, va completar els seus estudis en direcció en acadèmies i universitats de reconeixement internacional (Academia Chigiana, Fundació Eutherpe, Järvi Accademy , Manhattan School of Music, Lucerne Academy, Zürcher Hochschule der Künste i les Universitats d'Alcala d'Henares i Granada ) amb professors com Kurt Masur, Bernard Haitink, David Zinman, B. Aprea, Paavo i Neeme Järvi. Així com amb Soriano, Achúcarro i Horacio Gutierrez en el repertori amb piano.

Ha col·laborat com solistes com Morley, Magri, Rodríguez, De Solaun, Petrova, Melikyan, Zhelezcheva o Burchuladze, a més d’estrenar composicions d'Enzinar, Díaz, Nuñez, Zavala, Cooley i Oliver Knussen. Ha dirigit formacions d'Estònia, Romania, República Txeca, el Brasil, Portugal, França, Bulgària, Itàlia, Suïssa i Israel. Director de l'Acadèmia de música contemporània de la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (2011 i 2012), ha estat director assistent del Palau de les Arts Reina Sofia de València, a més de diferents produccions operístiques i simfòniques. Ha col·laborat amb Isaac Karabtchevsky, Yoel Levi, Bernard Haitink i Jesús López-Cobos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.