Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS vol fer una 'aposta clara' per l'educació infantil

30083
MÉS ha presentat aquest cap de setmana les seves propostes al voltant de l'Educació. | E.P.

El candidat de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha presentat aquest dissabte les propostes de la formació en matèria educativa de cara als comicis municipals, insulars i autonòmics del 26 de maig i, entre altres qüestions, ha promès la creació de 2.600 places noves d'educació infantil.

Així s'ha expressat Ensenyat en una roda de premsa en la qual també s'ha compromès a implementar un «ambiciós» Pla d'Infraestructures educatives que perquè el 60 per cent de les places d'educació infantil siguin de titularitat pública l'any 2029.

«Cal reconèixer el treball extraordinari i de reivindicació de les educadores que formen part de les 'escoletes' 0-3 que hi ha en la majoria de municipis de Mallorca i a Cort», ha assegurat Ensenyat.

Així mateix, la candidata de MÉS per Mallorca al Consell, Bel Busquets, ha matisat que les millores educatives en l'etapa infantil es canalitzarien a través de la xarxa d'administracions públiques.

«Des del departament de cooperació local del Consell podríem traslladar les ajudes de millora d'infraestructures educatives de les 'escoletes' municipals, ja que la majoria d'aquests centres són de titularitat municipal», ha explicat.

En aquest sentit, Busquets ha reiterat el compromís de la formació ecosoberanista amb l'educació, ja que, segons ha sostingut, s'ha de «posar en el centre» en ser un «servei públic». En concret, ha emfatitzat la importància de l'educació en les primeres edats. «Ens centrem en l'etapa 0-6 anys, ja que és aquí on es desenvolupen les capacitats cognitives i s'aprenen els valors socials», ha defensat.

Finalment, la també vicepresidenta del Govern ha recordat «l'aposta» de l'actual Executiu autonòmic en educació. «Hem destinat 1.000 milions d'euros al pressupost educatiu, s'ha contractat a 1.500 professors, s'han destinat 6 milions d'euros a l'etapa infantil 0-6 anys i s'han signat els compromisos amb el Pacte per l'Educació 0-3, però tot això no ens basta», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.