Setmanari d'informació local - 138 anys

La Crida per Palma proposa prohibir la totalitat del lloguer turístic a Ciutat

30073
La Crida per Palma ha realitzat aquest dissabte una acció simbòlica en contra del lloguer turístic il·legal. | Crida per Palma

La Crida per Palma ha dut a terme aquest dissabte una acció simbòlica assenyalant un seguit de carrers on hi ha habitatges que «se segueixen utilitzant per a lloguer turístic de forma il·legal i davant dels quals l'Ajuntament no fa res per evitar-ho».

«Ahir denunciàvem l'augment salvatge dels preus de lloguer els darrers anys, i avui n'assenyalem una de les seves causes principals, el lloguer turístic» ha explicat Manel Domènech, cap de llista de la candidatura municipalista i rupturista.

Segons ha expressat, «el fenomen del lloguer turístic ha crescut de forma desmesurada a Palma en els darrers anys i ha suposat un dels grans reptes de la passada legislatura», un repte davant del qual, segons Domènech, «l'Ajuntament s'ha limitat a posar un pedaç, i el que cal és aprofundir en l'única regulació possible del lloguer turístic: la seva total prohibició». Cal recordar que l'actual regulació del lloguer turístic el prohibeix solament a plurifamiliars, deixant fora de la prohibició el lloguer en unifamiliars, «amb els consegüents problemes que està ocasionant als veïnats i veïnades d'algunes barriades que ja fa mesos que lluiten per la prohibició total».

«Barriades com Son Espanyolet pateixen greument aquesta problemàtica. No pot haver-hi ni una sola barriada on es permeti el lloguer turístic, la Crida per Palma serem la garantia perquè això sigui així» ha afirmat Domènech. A més, ha afegit que «no és suficient amb deixar escrit que el lloguer turístic està prohibit, cal destinar recursos a inspeccionar els habitatges i perseguir tots aquells que de forma fraudulenta practiquen el lloguer vocacional, augmentant-ne també les sancions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.