Setmanari d'informació local - 138 anys

El col·legi La Salle guanya la final provincial de la Lliga de Debat Escolar

30057

La sala de plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit aquest divendres la Final Provincial de la Lliga de Debat Escolar, que ha estat organitzat per la Fundación Educativa Activa-t i patrocinat pel Campus ESIC -Valencia Bussines@marketingSchool ESIC-.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, els ha donat la benvinguda i ha fet referència a l’eina pedagògica de l’ús del diàleg. Per a Picornell el diàleg és «una eina d’enteniment, de construcció de ponts entre visions contrastades; no només en política, sinó que és la base d’una bona convivència per a qualsevol comunitat». El president ha lloat la figura del debat perquè «ens ajuda a posar-nos al lloc de l’altre, a tenir empatia, a acostar postures, mitjançant un art antic imprescindible per construir una societat crítica i, per tant, més justa, més conscient, més democràtica, més humana». Picornell ha conclòs la intervenció agraint a tots els alumnes i professors i a l’organització, per fer-ho possible; i amb el desig que l’alumnat que hi ha participat conservin aquestes «ulleres d’anàlisi per valorar el vostre entorn a partir d’ara; i que les societats futures siguin més crítiques i exigents que les actuals». També hi ha estat present durant el debat la diputada Agustina Vilaret.

A continuació s’ha adreçat als participants i públic assistent Javier Pagán, director de la Fundació Educativa Activa-t, organitzadora de l’acte i els alumnes campions de la Lliga de Debat de l’any passat del Col·legi San Cayetano.

El projecte de Lliga de Debat Escolar està adreçat a l’alumnat de 4rt. d’ESO dels centres educatius de les Illes Balears des d’on, amb la participació del professorat, es treballa durant tot el curs l’oratòria, el diàleg i el debat, que són les eines principals.

Centres finalistes: San Cayetano i La Salle de Palma

San Cayetano i La Salle han estat els dos centres finalistes d’aquesta edició que aquest divendres han confrontat un debat al voltant de la qüestió: S’han de prohibir els envasos de plàstic?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.