Setmanari d'informació local - 138 anys

La Junta Electoral admet que Puigdemont, Comín i Ponsatí concorrin a les europees

30027

Puigdemont, Comín i Ponsatí concorreran a les eleccions europees. La Junta Electoral (JEC) ha acordat aquest dijous proclamar com a candidats a les eleccions europees en la llista de 'Lliures per Europa' a l'expresident de la Generalitat i exiliat, Carles Puigdemont i als qui fossin els seus consellers, Antoni Comín i Clara Ponsatí.

L'organisme adopta aquesta decisió després que el Tribunal Constitucional hagi avalat aquest mateix dijous les candidatures dels tres polítics exiliats. Per això, la JEC ha acordat publicar de nou en el Boletín Oficial del Estado la candidatura d'aquesta coalició amb els noms de Puigdemont, Comín i Ponsatí en els tres primers llocs d'aquesta.

El Constitucional no ha admès a tràmit els recursos d'empara del partit d'Albert Rivera i el PP perquè considera que «no hi ha cap vulneració de drets fonamentals a aquests dos partits que justifiqui la presentació dels recursos».

En els seus escrits, les amdós partits al·legaven que es podria haver vulnerat el dret a la igualtat que forma part del dret d'accés a les funcions públiques (articles 14 i 23.2 de la Constitució), però el Tribunal no ho ha aprovat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.