Setmanari d'informació local - 138 anys

Detecten per primera vegada la presència d'una eruga asiàtica invasora a Palma

29977

El servei municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Palma ha detectat per primera vegada l'eruga asiàtica Cydalima perspectalis a Palma i ha avançat que ja ha actuat amb rapidesa per a tractar el focus i realitzar un seguiment de l'evolució d'aquesta espècie invasora, segons ha informat Cort.

La detecció de l'eruga es va produir a l'abril en diversos arbustos de les zones verdes de l'Avinguda Antoni Maura, Banc de s'Oli, Hort del Rei i al parc de ses Fonts, a més del viver municipal de Son Sardina. Totes elles ja s'estan tractant i des de Cort han assegurat que s'està realitzant un seguiment «exhaustiu» de la resposta al tractament.

Importància de la revisió per a prevenir

Segons ha recordat Cort, al març es va realitzar una jornada tècnica sobre aquesta espècie invasora, ja que és «molt important» localitzar els primers focus d'activitat per a prendre mesures amb l'objectiu d'evitar la dispersió. Aquest tipus d'eruga afecta l'arbust silvestre endèmic de Mallorca, el Buxus balearica, una espècie catalogada d'especial protecció.

Des del Consistori han posat en focus en la importància d'actuar ràpidament i ha recomanat a particulars que tenguin arbustos que els revisin. Els exemplars amb d'aquest tipus d'erugues presenten fulles defoliades, fils de seda i excrements en el sòl, per la qual cosa si es detecten aquests símptomes, es recomana l'ús de productes fitosanitaris, paranys o controls manuals, segons ha informat l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.