Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi aposta per la rebaixa de la fiscalitat i la protecció de les petites i mitjanes empreses

29923

El sistema de finançament, la rebaixa de la fiscalitat per a les famílies i empreses, i la protecció de les petites i mitjanes empreses són tres dels eixos principals del programa electoral d’El Pi per als comicis del 26M. Entre les mesures incloses es troba la reducció de l’impost de successions i donacions a la mínima expressió i la rebaixa dels imposts als autònoms i rendes baixes i mitjanes.

El programa electoral d’El Pi recull també l’exempció de pagament de l’Impost de Patrimoni per a tots aquells que comptin amb un patrimoni inferior als dos milions d’euros. A més, es valorarà la possibilitat d’aplicar criteris de progressivitat en tributs i taxes, per tal que les rendes més baixes no es vegin tan perjudicades.

El candidat d’El Pi al Parlament, Jaume Font, ha definit aquest programa electoral com «molt realista» i redactat «seguint el batec dels ciutadans i escoltant les seves preocupacions, després de moltes reunions amb entitats, associacions i col·lectius professionals».

Font ha garantit que s’aplicaran bonificacions sobre les noves petites i mitjanes empreses com a ajuda als emprenedors. «Aquestes illes estan sustentades per petites i mitjanes empreses, autònoms i altres professionals liberals que són els principals generadors de llocs de feina. A ells és a qui s’han de donar facilitats per enfrontar els seu dia a dia», ha destacat.

En matèria de turisme, Font ha anunciat que es rebaixarà l’Impost de Turisme Sostenible a les quanties inicials al moment de la seva aprovació i que el 50 % de la recaptació d’aquest tribut es retornarà al municipi d’origen.

En matèria d’habitatge, una de les mesures que recull el document programàtic és l’incentiu del lloguer d’habitatges buits o desaprofitats amb avantatges fiscals, a més d’incrementar la densitat residencial si es construeixen habitatges socials.

Respecte a la connectivitat entre Illes, es planteja la creació d’una tarifa plana per als vols interilles com a necessitat de servei públic.

La candidata al Consell de Mallorca per El Pi, Xisca Mora, ha deixat ben clar que amb les propostes plantejades per a aquesta institució «farem feina perquè els projectes que s'aprovin es consensuïn amb els ajuntaments perquè hem de donar veu als pobles».

Mora ha puntualitzat que «per modernitzar i innovar al Consell hem d'apostar per la igualtat i per la defensa i protecció de la gent gran i de les persones que pateixin situacions de vulnerabilitat i exclusió social».

'Ara toca Balears' serà l’eslògan d’El Pi – Proposta per les Illes per a la campanya de les eleccions autonòmiques i municipals del 26-M. Segons Jaume Font, amb aquest eslògan es vol transmetre la necessitat de pensar en clau balear i oferir propostes per millorar la vida dels ciutadans de les illes. «És hora de deixar-nos de bregues polítiques estèrils i toca pensar en les necessitats dels ciutadans d’aquetes illes», ha asseverat .

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.