Setmanari d'informació local - 138 anys

Milers de persones participen en la Diada per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils

29869
Milers de persones han participat aquest dissabte a la Diada de l'OCB. | I.S./dBalears

Clam multitudinari en defensa de la llengua. Unes 8.000 persones han participat aquest dissabte en la Diada per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils organitzada per l'Obra Cultural Balear (OCB) amb el suport de diverses entitats. L'acte, alegre i festiu, ha servit per reivindicar una vegada més la força de la societat illenca en la defensa dels drets col·lectius.

La Diada s'ha iniciat a les 17.00 hores en dos punts diferents de Palma. A la plaça Major els més petits i les seves famílies han gaudit de valent amb les cançons més populars del grup Cucorba. Mentrestant, a la plaça Espanya, centenars de ciutadans s'han concentrat per recórrer els principals carrers de Ciutat en un passa carrers molt festiu animat pels xeremiers de Mallorca i la batucada els Deixonats.

Una vegada arribats a plaça Major, la gent ha pogut gaudir de valent amb els sons del grup de música tradicional Al-Mayuqa. Una ballada molt animada i sentida. A més, cal destacar que durant tota la Diada s'han pogut veure molts de llaços grocs, en defensa dels presos polítics, i senyeres reivindicant la identitat pròpia de Mallorca.

Tot seguit, a les 18.30, ha començat l'acte central amb la lectura del manifest i l'acció col·lectiva 'Som aquí per la Llengua, la Cultura i els Drets Civils'. Dotze activistes cívics han estat els encarregats de llegir la missiva que ha reclamat la implicació dels polítics en la defensa de la llengua com a vehicle de cohesió.

Després del manifest, ha estat el torn del discurs de Josep de Luis, president de l'OCB, qui ha reclamat «polítiques valentes» en la defensa de la llengua pròpia. Després del discurs s'ha cantat La Balanguera, himne de Mallorca. L'acte ha acabat amb l'actuació dels Castellers de Mallorca i una sentida cloenda amb batucada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.