Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol defensa la sostenibilitat econòmica i ambiental com «eixos de la gestió pública»

29817

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dijous la sostenibilitat econòmica, social i ambiental com «eixos de la gestió pública i elements fonamentals» per al futur de les Balears.

Així s'ha expressat Armengol durant la seva intervenció en la clausura del III Fòrum L'Econòmic en el Palau de Congressos de Palma, en la qual ha reiterat la «importància» de la col·laboració entre el sector privat i les institucions per a «millorar la qualitat de vida» de la ciutadania a les Illes.

«El turisme és el motor econòmic de les Balears i necessita ser sostenible; gràcies a l'esforç d'empresaris i de treballadors, hem aconseguit allargar la temporada turística, hem garantit més llocs de treball en millors condicions i creat nous productes turístics», ha manifestat la líder de l'Executiu.

En aquest sentit, Armengol ha fet un esment especial al Conveni del sector d'Hostaleria i ha agraït a sindicats i empresaris l'acord aconseguit per a la pujada salarial del 17 per cent dels treballadors. Durant el seu discurs, la presidenta del Govern ha lligat la sostenibilitat econòmica a la sostenibilitat social i ambiental. «Haver pogut créixer econòmicament i haver pogut redistribuir millor la riquesa ha permès tenir uns millors serveis públics, educació, sanitat, serveis socials, polítiques d'habitatge», ha assenyalat.

Respecte a la sostenibilitat ambiental, la líder de l'Executiu ha destacat que les Balears són «un tresor immens enmig del mar Mediterrani» i s'ha referit a la necessitat de preservar el territori, esmentant la rellevància de la Llei de Residus o de la Llei Contra el Canvi Climàtic.

Finalment, Armengol ha fet un al·legat del «diàleg i l'acord» com a formes de fer política. «És fonamental que prenguem les decisions d'aquesta societat de forma conjunta i des de l'acord i el diàleg», ha resolt.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.