Setmanari d'informació local - 138 anys

Cris Juanico, Joan Barbé i Apol·lònia Bauçà, mestres de cerimònia de la III Olimpíada de Llengua i Literatura Catalana

29781

El 2 de maig de 2019 es disputarà la III Olimpíada de Llengua i Literatura Catalana a la UIB, que enguany té tres músics que canten en català com a mestres de cerimònia de les proves. En concret, Cris Juanico (a Menorca), Joan Barbé (a Eivissa) i Apol·lònia Bauçà (a Mallorca) seran els encarregats de fer el dictat de la prova, una iniciativa que s’espera que engresqui encara més alumnes a participar-hi.

En aquesta edició, la prova consistirà en un dictat en llengua catalana, seguit de dues preguntes de sociolingüística i literatura. L'Olimpíada es fa simultàniament al campus de la UIB de Palma i a les seus universitàries de Menorca i Eivissa i Formentera.

A la III Olimpíada de Llengua i Literatura Catalana hi participaran 140 estudiants de segon de batxillerat de les Illes Balears (118 al campus de Palma, 9 a Menorca i 13 a Eivissa i Formentera).

Els músics que hi participen

En el cas d’Eivissa, farà el dictat Joan Barbé, de Projecte Mut, el grup de folk-rock eivissenc en actiu des de 2005 i que el 2017 edità el seu darrer disc, La vida rima.

A Menorca, es comptarà amb la participació de Cris Juanico, que fou membre de Ja T'ho Diré i de Menaix a Truà, i que, després d’editar nombrosos cedés en solitari, acaba de treure un nou treball, titulat Viu.

Finalment, a Palma,la cantant convidada serà Apol·lònia Bauçà, que acaba de publicar el seu primer disc ––Apol·lònia canta Maria Sinta (2018)– i que es va fer coneguda no fa gaire per la seva interpretació de la cançó «Som massa joves per estar tan tristos», al capítol final de la primera temporada de la sèrie de ficció Mai neva a Ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.