Setmanari d'informació local - 138 anys

Ben Amics denuncia 'Hazte Oír', 'Valores en Baleares' i l'Auditorium per LGTBIfòbia

29769

L'associació Ben Amics ha presentat en el registre general de Consell de Mallorca una instància de denúncia per «aversió al col·lectiu LGTBI» per un acte de presentació d'un llibre promogut per les entitats homòfobes 'Valores en Baleares' i 'Haz-te Oír'.

Segons ha informat Ben Amics, el passat 12 de novembre a l'Auditorium es va presentar 'El llibre negre de la nova esquerra. Ideologia de gènere o subversió cultural' dels autors Agustín Laje i Nicolás Márquez.

Ben Amics sol·licita la instrucció i resolució d'un expedient sancionador contra els promotors de l'esdeveniment per infracció greu tipificada en el règim d'infraccions i sancions de la llei LGTBI autonòmica.

En concret, es tracta de l'article 36.4.e en el qual es penalitza «realitzar actes que impliquin aïllament, rebuig o menyspreu públic i notori de persones per causa d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere».

Als autors del llibre, Ben Amics insta a la denúncia per una infracció lleu a raó dels seus discursos plagats d'expressions vexatòries i menyspreu públic a les persones LGTBI.

D'altra banda l'entitat denuncia per una infracció molt greu (article 36.5.b) a 'Valores en Baleares' i 'Hazte Oír' per la convocatòria de l'acte, i l'Auditòrium pel suport explícit, atès que la llei LGTBI obliga l'empresa a expulsar de les seves instal·lacions les persones que utilitzin la violència verbal cap a altres persones per raó d'orientació sexual, d'identitat de gènere o d'expressió de gènere.

Així mateix, Ben Amics considera Rafael Ferragut Bonafé, titular de l'Auditorium, col·laborador necessari per a la realització de l'acte, ja que, l'empresari no va exercir la seva responsabilitat relativa al dret d'admissió.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.