Setmanari d'informació local - 138 anys

Biel Majoral serà distingit amb la Creu de Sant Jordi

29759

La Generalitat de Catalunya ha acordat aquest dimarts les persones i entitats distingides aquest any amb la Creu de Sant Jordi. Un dels distingits serà el músic mallorquí, professor i agitador cultural Biel Majoral, que serà premiat entre d'altres 28 personalitats i 15 entitats, de les quals destaca el jugador del Barça Lionel Messi.

De Majoral, la Generalitat subratlla, la «qualitat incisiva del conjunt polifacètic de la seva obra, projectada en tres vessants: artístic com a cantautor, filològic i docent, i també polític». A més, valoren les seves recerques tant artístiques com intel·lectuals, fonamentades sempre «en l'exploració dels més diversos substrats de la cultura popular, sobresortint en la recuperació de lletres populars de cançons mallorquines i també en una constant referència al conjunt de la cultura dels països vertebrats per la llengua catalana».

La Creu de Sant Jordi és el màxim guardó de la Generalitat, a 29 personalitats i 15 entitats, i es concedeix per mèrits o pels serveis que les personalitats o grups han prestat a Catalunya.

De Messi, la Generalitat destaca que és «reconegut com el millor futbolista de tots els temps» i que representa «uns atributs socials tan primordials com la humilitat, l'honestedat, l'aprenentatge, la creativitat, el sentit d'equip i el respecte».

L'esportista Núria Picas, el musicòleg Lluís Albert, l'arquitecta Bendetta Taglibaue o el president de Pimec, Josep González, són alguns de la resta de premiats.

Entre les entitats guardonades destaca el grup humorístic La Trinca, l'Ateneu de Tàrrega, el Casal Catòlic de Sant Andreu Palomar, la Coral de Santa Maria de Ripoll, l'Escola Universitària d'Infermeria de Terrassa o la Facultat de Nàutica de Barcelona, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.