Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol celebra la «victòria històrica» però avisa que no es pot «abaixar la guàrdia»

29719

La secretària general del PSIB-PSOE i candidata al Govern, Francina Armengol, ha celebrat aquest diumenge la «victòria històrica» ​​obtenguda a les eleccions espanyoles per part de la seva formació a les Balears -que ha guanyat «en totes les illes, tant en vots com en escons»- però ha avisat que, de cara a les eleccions autonòmiques i municipals del 26 de maig, no es pot «abaixar la guàrdia».

A les Illes, la formació ha obtengut tres diputats -Pere Joan Pons, Sofia Hernanz i Pau Morlà-, més de 135.000 vots i ha recaptat el 26 per cent dels vots a les Illes. Així mateix, aquesta és la primera vegada, des de 2008, que el partit guanya les eleccions espanyoles a les Balears. En 2016, va obtenir dos diputats, 93.363 vots -el 20,09 per cent dels vots-.

Armengol ha ressaltat que s'han convertit en la «primera força política» i que aquest resultat els dóna «molta força» per a continuar. Tot i això, ha alertat que «no es pot donar ni un pas enrere». «És una primera volta, no es pot caure en l'eufòria».

«Ens jugàvem moltes coses, però, sobretot, continuar avançant en progrés i drets o tornar 40 anys enrere», ha dit. Després d'això, ha assenyalat que s'ha donat un «primer pas històric, dient un sí rotund». «Estic convençuda que tots els ciutadans, el dia 26 de maig, tornaran a fer aquest pas cap endavant per seguir avançant en drets i llibertats», ha augurat.

Per la seva banda, Pons ha manifestat que durant la campanya tenien «un objectiu que era, sobretot, ser la primera força a les Balears i és un objectiu aconseguit». Segons ha dit, ara queda «l'altre objectiu» que és que el 26 de maig es torni a reeditar el «tàndem Armengol-Sánchez».

Bonet, per la seva banda, ha afegit que és «un orgull doblar el senador electe a Mallorca» i que «per primera vegada, un home i una dona representin la pluralitat» de les Illes en un Senat que, ha dit, «ha de deixar de ser un instrument de bloqueig».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.