Setmanari d'informació local - 138 anys

Galmés diu que modificaran el Pla Territorial de Mallorca i derogaran el PIAT

29681

El candidat del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha dit que el PP modificarà el Pla Territorial de Mallorca (PTM) si governa, per a «adaptar-lo a les necessitats urbanístiques dels municipis, ja que duu des del 2004 sense revisar-se».

Així ho ha expressat una entrevista en Canal 4 on ha concretat que «tan sols ha estat modificat puntualment però l'acord va ser el de revisar-lo cada 10 anys». En aquest sentit, Galmés ha considerat que, «una norma tan important com aquesta ha d'adaptar-se a la legislació actual vigent i donar seguretat jurídica» i ha criticat que «el Pacte d'Armengol ha llevat virtualitat al Pla Territoral de Mallorca».

«Han derogat lleis com la del Sòl, per a continuar prohibint, com, per exemple, que es puguin ampliar habitatges en parcel·les de menys de 14.000 metres quadrats», ha argumentat Galmés, qui també ha afegit que el PP permetrà aquest tipus d'ampliacions.

Així mateix, ha recalcat que «solucionaran la falta d'aparcaments municipals» i per a agilitar l'obertura d'aquests, «declararan d'Interès Autonòmic els terrenys que disposin els Ajuntaments per a aquest servei».

D'altra banda, han apuntat que «derogaran el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) per a adaptar-lo a la nova Llei Turística que s'impulsarà des del Govern que presidirà Biel Company amb la qual es podrà modificar el preu de les places del lloguer vacacional, es podrà eliminar el nombre màxim d'habitatges per a llogar un mateix propietari i permetrà el lloguer vacacional en rústic protegit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.