Setmanari d'informació local - 138 anys

Policies investigats pel Cas Cursach carreguen contra Noguera i Hila

29675

L'Associació de Víctimes per Arbitrarietats Judicials (JAVA), fundada per 25 policies locals de Palma investigats arran del cas Cursach, ha presentat una querella contra el batle de Palma, Antoni Noguera, i el regidor d'Urbanisme, José Hila.

En concret, els implica en un presumpte delicte de prevaricació administrativa, per «haver permès el desenvolupament d'unes activitats sense les preceptives llicències habilitants» del Mercat Gastronòmic de Sant Joan, situat a l'Escorxador. El jutjat d'Instrucció número 5 de Palma ha rebut la querella i ha obert unes diligències prèvies, segons segons ha publicat Última Hora. Ha reclamat els estatuts a l'associació, que vol exercir d'acusació popular però ha admès el seu escrit com una denúncia.

La titular del jutjat és Ana María de San José, la mateixa jutgessa que el passat mes de febrer va admetre a tràmit la querella de la patronal espanyola del lloguer turístic Fevitur contra Noguera arran de la prohibició del lloguer turístic en edificis plurifamiliars.

La querella apunta a deficiències en l'activació del sistema antiincendis del local que ja va implicar una sentència condemnatòria de l'Audiència Provincial fa tot just un any, 23.700 euros d'indemnització per a l'explotador de l'establiment.

El document assenyala, a més, que Hila, quan era batle, «coneixia que l'activitat es desenvolupava sense cap llicència però ho va continuar permetent». Noguera també hauria tengut coneixement de la «inadequació normativa en què es trobava el complex», afegeix. Així mateix, s'hi esmenta el dipòsit de vehicles de Son Toells, que mancaria de mesures de protecció per evitar l'acció de líquids contaminants. Assegura, igualment, que Hila i Noguera també ho sabien i no varen fer res per resoldre-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.