Setmanari d'informació local - 138 anys

'Al Molinar, Porit Petit', indignats pels intents de paralitzar les obres del port del Molinar

29621

'Al Molinar, Port Petit' manifesta la seva indignació amb la propostes de paralització de les obres del port del Molinar que ha plantejat el grup municipal Ciudadanos al Plenari de l'Ajuntament de Palma.

Ciudadanos ha presentat una proposta urgent perquè l’Ajuntament acordi instar l’Autoritat Portuària de les Illes Balears (APB) la paralització de les obres de remodelació, argumentant que no ha existit consens entre els veïnats ni interessats.

Canvi de criteri de Ciudadanos

'Al Molinar, Port Petit' considera que resulta incomprensible que aquest grup polític, que va signar ja fa quatre anys el compromís per a evitar qualsevol ampliació, «ara vulgui paralitzar unes obres que no pretenen una altra cosa que dignificar un espai maltractat pels anteriors concessionaris, el quals no varen realitzar les inversions necessàries per al manteniment del port i de l'edifici».

Victimisme de la Junta Directiva del Club Marítim Molinar de Llevant (CMMLL)

'Al Molinar, Port Petit' adverteix que «ni Ciudadanos ni cap altre grup polític haurien de prendre en consideració el victimisme que està utilitzant el president del CMMLL, que havia estat concessionari i que encara no ha acceptat que la seva concessió fa molt que va caducar, i per tant la generositat cap als seus socis per part de Autoritat Portuària hauria de ser agraïda en lloc de menyspreada».

Així, 'Al Molinar, Port Petit' ha volgut recordar que aquest president del CMMLL «va presentar i defensar projectes d’ampliació que suposaven l’enderroc de tot el port del Molinar i de l'edifici per construir un nou port absolutament desproporcionat, multiplicant primer per set i després per quatre la seva mida, apropiant-se de la mar i destruint el paisatge urbà».

La plataforma també considera que darrere la proposta de paralització de les obres presentada per Ciudadanos hi ha «l'engany i les falsedats del president d'un club que no ha renunciat a destruir el port i el passeig del Molinar amb el seu projecte absurd, demolidor i amb el qual no quedava en peu ni un trist record del seu passat, que tant reivindiquen com el seu gran bagatge».

Observacions de 'Al Molinar, Port Petit' per a «desemmascarar les falsedats de la direcció del CMMLL»:

1. Fa més d’un any que la concessió per la gestió del port ha finalitzat, i que el CMMLL ja no és concessionari ni té opcions a prorrogar-la, perquè abans ha de passar per un concurs públic (que haurà de ser públic i transparent). No es pot pretendre que l'administració doni garanties que tornaran a ser els concessionaris un cop acabades les obres, sense participar en cap expedient de concessió administrativa.

2. La actitud de la Junta directiva del CMMLL ha consistit en ignorar durant anys les propostes de participació en la recerca de solucions alternatives als seus projectes, i només ara que la concessió ha finalitzat i han començat les obres sol·liciten arribar a consensos. El CMMLL ha tingut nombroses oportunitats per manifestar les seves opinions i no ho han fet. La seva postura, absolutament minoritària i de destrucció, que únicament defensava els interessos particulars d’un parell de persones, no han estat les idees guanyadores.

3. El concurs d’idees per a l’estudi d’alternatives per la millora de l’entorn port/ciutat i de la operativitat del port del Molinar incloïa un apartat específic per la recopilació d’informació bàsica i dades de partida per l’elaboració d’una anàlisi i pla de gestió d'interessats que preveia entrevistes i reunions amb CMMLL, els treballadors, grups polítics, associacions de veïns, plataformes ciutadanes, etc.

4. Des que va finalitzar la concessió l’APB ha licitat expedients per valor de més de tres milions d’euros, cosa que fa realment inviable reiniciar el procés per cercar ara un consens que ja existeix.

5. Des de l’inici de les obres la Junta Directiva CMMLL ha intentat boicotejar-les i influenciar negativament en la opinió pública, generant un fals entorn de crispació al barri, perquè en realitat no vol renunciar al seu projecte de nou port.

Futur del port del Molinar

'Al Molinar, Port Petit' considera que el futur del port del Molinar és «ser un port igual de petit que l’actual, obert a la ciutadania, sense murs ni tanques. Un port que sigui públic, de tota la ciutadania i obert, on tan sols els pantalans estiguin tancats i protegits. Un port que pugui ser gaudit per visitants i veïnats i per tota la ciutadania el general».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.