Setmanari d'informació local - 138 anys

Cursach: «Són necessaris més serveis públics per a garantir la conciliació»

29537
Neus Truyol i Rosa Cursach durant l'acte de campanya celebrat aquest dissabte. | Veus Progressistes

La candidata de Veus progressistes al Senat, Rosa Cursach i la número 2 de la llista de MÉS per Palma a l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, han presentat aquest dissabte a la Vermuteria Vi-Xet les propostes en matèria de cures i atenció a la dependència.

Cursach ha afirmat que «les dones són majoritàries en l'àmbit de les cures i l'atenció a la dependència i és un dels sectors no regularitzats», per això la candidata al Senat ha proposat «dotar de serveis públics en l'àmbit domèstic per tal de garantir la conciliació per part de les dones».

Segons ha explicat Cursach «exigirem una dotació pressupostària decent per tal de garantir que totes les persones tenguin accés a les cures i els serveis públics siguin adequats, evitant així que tantes dones hagin de sortir del mercat laboral per dedicar-se a tenir cura de persones dependents».

Per altra banda, la candidata de MÉS per Palma, Neus Truyol ha explicat que «davant els discursos de la dreta on es qüestionen les agressions sexuals, nosaltres proposam no donar una passa enrere i no només lluitar pels drets que hem aconseguit i tornen a estar en perill, sinó que lluitarem per assolir la plena igualtat entre homes i dones». En aquest sentit, Cursach, ha explicat que «protegirem les víctimes de delictes violents i contra la llibertat sexual com s'ha fet amb les víctimes del terrorisme».

Finalment la candidata de Veus Progressistes ha explicat que exigiran a l'Estat espanyol que «ratifiqui immediatament el conveni 189 sobre treballadors i treballadores domèstics de la OIT com ja han fet 25 Estats». Cursach ha afirmat que «amb aquesta regulació es permetrà l'accés de les treballadores domèstiques al Règim General de la Seguretat Social i que d'aquesta manera puguin accedir a l'atur».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.