Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Terraferida denuncia que TIRME llança residus tòxics damunt Son Sardina i Palmanyola

29517

Esfereïdor i alarmant vídeo que ha fet públic, a través de les seves xarxes virtuals, el col·lectiu ecologista Terraferida aquest divendres.

En el document es pot veure com en el procés de càrrega de les cendres, producte de la incineració a Sor Reus, les escòries s'escampen i impulsades pel vent van en direcció a Palmanyola, Son Bibiloni i Son Sardina.

«Així maneja TIRME les escòries de la incineració de residus, sense seguretat pels treballadors, sense regar i escampant un residu perillós per la salut i el medi ambient» explica Terraferida.

A les imatges es veu com el vent les escampava en direcció a Son Sardina, Son Bibiloni (on en aquell moment entrenava el RCD Mallorca a porta tancada) i els nuclis propers. Cal recordar que es tracta d'escòries contaminants, considerades per les autoritats com a residu, no subproducte com diu TIRME.

Segons diu el col·lectiu ecologista: «És possible que les escòries vagin a la construcció de l'autopista Llucmajor-Campos, com ja ha denunciat la Plataforma Antiautopista. L'excusa del Consell i TIRME és que estan 'homologades' sense dir qui, ni se'n coneix la composició, ni apareixen les anàlisis».

Terraferida explica: «Estam davant un cas de dispersió de material contaminant amb risc per a la salut de les persones i el medi ambient. Per això demanam al Consell i a l'Agència de Medi Ambient».

Cal recordar que TIRME és la concessionària de la gestió de residus fins l'any 2041. És una empresa propietat d'URBASER en un 80% i de FCC en un 20%. URBASER (abans ACS de Florentino Pérez fins que es vengué a Firion Investments S.L (2016), controlada per China Energy Conservation (CECEP) que pertany a la República Popular Xina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.