Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Mesquida intenta esborrar el seu passat: «S'ha de llevar de contingut nacionalista les llengües»

29511

L'actual candidat del partit nacionalista espanyol Ciudadanos al Congrés dels Diputats per Balears, exmilitant del PSOE i antic militant del PSM, Joan Mesquida, ha assegurat que «les llengües són riquesa cultural» i que «se'la ha de llevar el contingut nacionalista». No obstant això, ha dit que «aquí ens quedam amb que només volem parlar un idioma que parlen set milions de persones». «És molt respectable, però a mi m'agradaria parlar-ne un que el parlin 500 milions», ha asseverat.

El cap de llista de la candidatura espanyolista ha dit que «el bilingüisme no pot basar-se en l'exclusió de la llengua comuna» ja que, segons considera, «s'ha de conèixer les llengües cooficials però no a costa d'excloure el castellà».

Així mateix, ha asseverat que «cal tenir clar» que la llengua que es parla a Balears «és el català». «Sempre he tengut molt clar que una modalitat idiomàtica o algunes paraules no fan que un idioma tengui entitat pròpia, com passa amb l'espanyol que es parla a l'Argentina», ha explicat.

D'aquesta manera, Mesquida ha assegurat que el català i el mallorquí no són «dues llengües diferents, són modalitats» i, tal com ha dit posteriorment, «el català de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera» han de «ser objecte d'estudi i protecció», tal com marca l'Estatut d'Autonomia.

Segons Mesquida, «el castellà és la segona llengua més parlada del món, la més estudiada i la més usada d'Internet». «No estam parlant d'una llengua marginal, que parlen tres milions de persones», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.