Setmanari d'informació local - 138 anys

Veus Progressistes mostra el seu rebuig a la presència a la badia de Palma de reactors nuclears

29507

El número u de la llista al Congrés dels Diputats de Veus Progressistes, Guillem Balboa, ha denunciat que tenir un portaavions de l'armada dels Estats Units, l'Abraham Lincoln, fondejant aquest dilluns en la badia de Palma posa «en perill la ciutadania» de Mallorca perquè duu dos reactors nuclears equipats.

Balboa ha declarat aquest fet com a «inacceptable», alhora que ha reclamat «més transparència en la política de venda d'armament de l'Estat».

Per la seva part, la candidata al Senat per Mallorca, Rosa Cursach, ha assenyalat que «com a partit pacifista, ecologista i que defensa els Drets Humans creiem que tot allò relacionat amb la indústria armamentística i les maniobres militars de tercers països ha d'estar regulat pels principis de transparència i publicitat».

La número dos a l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha dit que la presència d'aquest portaavions fa que «qualsevol incident pugui implicar una catàstrofe humana i ecològica».

A més, «des de sempre ens hem posicionat a favor de la cerca d'alternatives energètiques més segures i ambientalment millors que l'energia nuclear", ha asseverat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.