Setmanari d'informació local - 138 anys

El Partido Socialista de Libre Federación se suma a la candidatura de Veus Progressistes

29499

Rafael Polonio, responsable a les Illes del Partido Socialista de Libre Federación (PSLF), el candidat de Veus Progressistes, Guillem Balboa, i la secretària d’organització de MÉS per Mallorca i número 3 al Parlament, Joana Aina Campomar, han formalitzat aquest dimecres el suport de la formació socialista a la candidatura de Veus Progressistes.

Polonio ha formalitzat el suport de la seva formació a la candidatura liderada per Guillem Balboa al Congrés i per Rosa Cursach al Senat a través de la signatura del manifest de suport. A més, Polonio ocuparà simbòlicament com a independent el lloc de setè suplent a la candidatura al Congrés.

El candidat de Veus Progressistes al Congrés, Guillem Balboa, ha valorat la incorporació del PSLF com «una mostra més que la suma de diferents veus progressistes és la recepta per aconseguir un govern plural i que apliqui les polítiques valentes que hem començat a aplicar els darrers anys a les Balears». A més del PLSF, algunes entitats de la societat civil com la Plataforma de pensionistes i jubilats de Mallorca també s’han adherit a la causa.

El PLSF és un partit de tradició socialista que beu de referents històrics com la Federació de Partits Socialistes i el propi PSOE. El PLSF es considera «un partit de classe i republicà que reivindica el llegat de Pablo Iglesias i dels clàssics del socialisme» i que reivindica un «socialisme transformador i democràtic que lliga amb les propostes internacionals de persones com Bernie Sanders i, sobretot, Jeremy Corbyn». Es tracta d’una formació amb una implantació significativa a diversos indrets de l’Estat i que, a les Illes Balears està molt arrelada als teixit associatiu d’algunes barriades de Palma. Aquesta formació aposta per sumar amb la coalició Veus Progressistes, que integra MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Esquerra Republicana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.