Setmanari d'informació local - 138 anys

Unides Podem defensa la «gratuïtat total» de les matrícules universitàries

29489

La candidata en el Congrés per Unides Podem, Antònia Jover, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit treballarà per a aconseguir la «gratuïtat total de les matrícules universitàries perquè tots els joves tenguin les mateixes oportunitats».

Segons ha informat el partit, la formació s'ha desplaçat a la Universitat de les Illes Balears (UIB) per a explicar les seves mesures en referència en la universitat pública que, segons han defensat, ha de ser «totalment gratuïta i de qualitat».

La número dos de la llista, Lucía Muñoz, ha apuntat que «no totes les carreres es poden estudiar en totes les universitats, per això les beques són necessàries». La inversió en l'educació pública en totes les seves etapes, inclosa la universitat, és per a Unides Podem «una necessitat per a assegurar l'eliminació de les desigualtats entre les persones que poden i no poden pagar-se una carrera universitària».

En aquest sentit, Antònia Jover ha destacat que «per a poder pagar això, és necessari un import a la banca, i que els bancs retornin els 60.000 euros que encara deuen». Quant a les beques, la formació «implementarà un sistema que dependrà en exclusiva de la posició econòmica, amb la intenció que ningú es quedi enrere».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.