Setmanari d'informació local - 138 anys

Rebuig davant la presència del portaavions militar Abraham Lincoln a Palma

29461

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha lamentat que «De cap de les maneres voldríem tenir dos reactors nuclears enmig de Palma... Idò els tenim».

Segons ha informat a través del seu compte de Twitter, aquestes declaracions tenen lloc després que el portaavions nord-americà Abraham Lincoln, que per a la seva propulsió va equipat amb dos reactors nuclears, hagi atracat a Palma.

Per la seva banda, la regidora d'Ecologia de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, qui ha assenyalat que els portaavions militars amb reactors nuclears «no són benvinguts!». «Som terra pacifista», ha afegit.

En aquest sentit ha criticat que aquest dimarts a Palma hi ha «dos símbols: un portaavions militar amb reactors nuclears i un vaixell de rescat de persones, Aita Mari». «Espanya impedeix fer rescats de persones al mediterrani, mentre permet que arribin vaixells de guerra», ha apuntat Truyol.

En aquesta línia també s'ha manifestat l'entitat ecologista, GOB: «Per ecologisme i principis pacifistes NO és benvingut!».

El portaavions nord-americà, de 332,8 metres d'eslora, desplaça 97.000 tones i per a la seva propulsió va equipat amb dos reactors nuclears i quatre turbines de vapor, amb el que aconsegueix els 30 nusos de velocitat.

La seva capacitat aèria és d'unes 85 aeronaus, entre avions i helicòpters, encara que el número és variable, depenent dels tipus, i la seva tripulació està composta per uns 5.600 membres, entre personal marí i personal d'aviació, encara que també el seu número és variable, segons necessitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.