Setmanari d'informació local - 138 anys

En marxa la Comissió contra la Violència a l'Esport

29425

El Govern ha constituït aquest dilluns la Comissió contra la Violència a l'Esport de les Balears, que comptarà amb una web pròpia i tendrà la finalitat de prevenir qualsevol mena d'acció o manifestació de violència, racisme o xenofòbia en activitats o competicions esportives.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, es tracta d'un òrgan col·legiat adscrit a la Direcció General d'Esports i Joventut i la seva constitució està prevista en l'article 100 i següents de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Balears.

Les funcions de la Comissió serà la d'elaborar informes i estudis sobre les causes i els efectes de la violència, el racisme i la xenofòbia en l'esport. També s'encarregarà de recollir, analitzar i publicar anualment les dades sobre la violència, el racisme i la xenofòbia en les competicions esportives, a més de promoure accions de prevenció i divulgar-les mitjançant campanyes de publicitat.

La Comissió proporcionarà a les federacions, clubs i altres entitats esportives les recomanacions que puguin facilitar la prevenció de la violència en l'esport i instarà als ajuntaments i les federacions a adoptar codis ètics que promoguin els valors en l'esport, així com la incoació d'expedients disciplinaris i sancionadors en matèria de violència esportiva.

La Comissió pretén arbitrar mesures per a impedir l'entrada als espectacles a persones que puguin provocar situacions de violència. Els ajuntaments i les federacions esportives hauran de comunicar a la Comissió contra la Violència en l'Esport la proposta de les activitats i competicions esportives que puguin ser considerades d'alt risc amb una antelació mínima de deu dies, excepte els casos excepcionals i justificats que no es puguin preveure amb antelació.

La Comissió adoptarà les mesures especials de prevenció contra la violència i de seguretat, d'acord amb el qual estableix la normativa vigent. Finalment, en la primera reunió de la Comissió s'ha informat que, per primera vegada, està ja en procés una sanció a un afeccionat per una conducta antiesportiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.