Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell vol construir dues rotondes d'accés a Pollença i a Cala Sant Vicenç

29423

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca construirà dues rotondes per a millorar els accessos al municipi de Pollença i a la Cala Sant Vicenç, a més d'ampliar els vorals de la carretera Ma.-2200 per a «incrementar la seguretat dels ciclistes».

Segons ha informat la institució insular aquest dilluns, les obres sortiran a licitació per 1,66 milions d'euros i tendran un termini d'execució de vuit mesos. Actualment, el projecte està en fase de supervisió i pendent de sortir a licitació. En aquest moment, els accessos esmentats consisteixen en interseccions sense carrils ni il·luminació, per la qual cosa seran substituïts per dues rotondes.

Accés a Pollença
Se substituirà la intersecció de la carretera de Pollença amb el carrer del Roser Vell per una rotonda de 44 metres de diàmetre exterior, dos carrils de circulació i vorals exteriors d'1,80 metres d'ample.

També es construirà un vial de servei unidireccional des de la carretera de Pollença fins a la rotonda nova del carrer del Roser Vell, de 250 metres de longitud i 4,8 metres d'ample. A més, s'ampliaran els vorals de la carretera de Pollença (Ma.-2200) des del quilòmetre 47,3 fins al 53,4, que passaran a ser d'1,80 metres d'ample.

Accés a Cala Sant Vicenç
Quant a la carretera de Cala Sant Vicenç, se substituirà la intersecció actual amb la carretera de Pollença per una rotonda de 46 metres de diàmetre exterior, dos carrils de circulació i vorals exteriors d'1,80 metres d'ample.

A més, la mitjana central de la carretera passarà d'un a dos metres d'ample, gradualment, i es crearà una illa central per als senderistes que vulguin accedir al Puig de Maria. La carretera de Pollença suporta una intensitat mitjana diària de 21.878 vehicles, segons les últimes dades -corresponents a 2017-.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.