Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa: «L'esport és un àmbit clau per educar contra el racisme i el masclisme»

29419

Els candidats de Veus Progressistes al Congrés i al Senat, Guillem Balboa i Rosa Cursach, han fet saber aquest dilluns les propostes de la coalició per a combatre el racisme a l'esport i per fomentar la igualtat entre les competicions masculines i femenines.

El també batle d'Alaró ha assegurat que encara avui dia «hem de conviure amb casos de discriminació i racisme a l'esport» i ha posat els exemples de l'insult racista del delegat de l'Espanyol a un aficionat negre del Girona aquest mes d'abril o els insults racistes de les grades de diferents equips al capità de la Juventus, Mosie Kean, a la lliga italiana o al de l'Amiens, Prince Gouano, a la francesa.

Per això, Guillem Balboa ha assegurat que els representants de Veus Progressistes lluitaran «contra la violència, la discriminació, el racisme i el masclisme a l'esport a través de tots els mitjans possibles, i fomentarem l'educació en valors a través de la pràctica esportiva». Per això, una de les mesures en aquest àmbit que proposa la coalició és la de dotar de més recursos la Comissió Estatal contra la Violència a l'Esport i donar-li més capacitat reguladora i sancionadora.

Rosa Cursach, ha volgut reivindicar l'esport femení com, juntament amb la lluita contra el racisme, una de les formes de combatre les discriminacions des de l'esport. La candidata al Senat ha aprofitat per a felicitar a la binissalemera Alba Torrens, proclamada campiona de la seva cinquena Eurolliga, i l'ascens del Collerense femení a primera B.

La candidata al Senat ha explicat que Veus Progressistes pretén impulsar mesures perquè l'Estat «fomenti la discriminació positiva cap a l'esport femení donant ajudes estatals a esportistes, clubs i federacions de la mateixa manera que s'ha fet durant aquesta legislatura en l'àmbit autonòmic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.