Setmanari d'informació local - 138 anys

'La Crida per Palma' reivindica el dret a construir una República a Mallorca

29395
La Crida per Palma ha fet una acció simbòlica a l'escola Alexandre Rosselló. | Crida per Palma

La Crida per Palma ha reivindicat aquest diumenge la «necessitat» d'exercir el dret a l'autodeterminació i a «construir una república a Mallorca» durant un acte simbòlic en commemoració amb l'aniversari de la proclamació de la II República.

«Reivindiquem els valors republicans, però no és suficient, fa falta avançar cap a l'exercici del dret a l'autodeterminació i a la construcció d'una república a Mallorca», ha sostingut el candidat del partit a l'Ajuntament de Palma, Manel Domènech.

Així mateix, ha insistit que «el millor homenatge a la república és construir-ne una a Mallorca». «L'Estat espanyol és irreformable i la solució per a les classes populars no passa per la participació en les institucions de l'Estat», ha afegit Domènech.

En la mateixa línia s'ha expressat la número 2 de la candidatura a Cort, Laura Dorado, qui ha considerat que l'aposta política de la candidatura «passa pel municipalisme». «Les sobiranies es conquisten aquí i ara, no anant a Madrid a demanar almoina o amb propostes per a reformar l'Estat espanyol», ha resolt.

Des de La Crida per Palma han assenyalat que l'acció simbòlica ha tingut lloc a l'escola Alexandre Rosselló, inaugurada el 14 d'abril de 1934 per Emili Darder, l'últim batle republicà de Palma assassinat el 24 de febrer de 1937 pel franquisme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.