Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa: «Som la garantia d'un govern d'esquerres que passi de les paraules als fets»

29325

La coalició Veus Progressistes comença campanya. Ho ha fet a la plaça Llorenç Bisbal de Palma, rodejada d’un centenar de persones. El candidat al Congrés, Guillem Balboa, ha assegurat que la candidatura és «la garantia d'un govern d'esquerres que passi de les paraules als fets». Segons el número u, tenir Veus Progressistes al Congrés espanyol serà l'única manera que les polítiques pioneres que s'han impulsat des de les Balears arribin arreu de l'Estat.

«Els canvis no s'aconsegueixen en els platós de televisió ni des de tribunes d'oradors. S'aconsegueixen des del carrer, fent feina colze a colze amb la ciutadania, sent conseqüents i governant», ha incidit Balboa. El candidat al Congrés ha assegurat que l'objectiu de Veus Progressistes no és només un Govern espanyol d'esquerres, sinó «sobretot que faci polítiques d'esquerres, ja que urgeix un Executiu central que resolgui els problemes que té per la via del diàleg».

«Benvinguts i benvingudes a l'era del pluralisme, a l'era del pacte i la negociació, a l'era en què, per primera vegada, hi serem i influirem. Perquè som garantia de progrés i justícia», ha conclòs Balboa.

Per la seva banda, la candidata al Senat, Rosa Cursach, ha destacat la necessitat que les esquerres perifèriques siguin al Senat perquè sinó «queda en mans del centralisme». «Hem d'anar-hi perquè si no se'l queden aquells de l'Estat en blanc i negre, els que no reconeixen la diversitat de colors dels pobles que el conformen».

«Les dones i els feminismes som l'única força capaç d'aturar l'extrema dreta i per això és més important que mai que anem a votar», ha subratllat Cursach. La candidata de Veus Progressistes al Senat ha explicat que ha estat precisament gràcies al moviment feminista que des de la política «hem après a posar la vida al centre i a reivindicar la diversitat. I aquesta és, precisament, la tasca del Senat com a cambra de representació territorial».

El número quatre, Mateu Matas 'Xurí', ha criticat el discurs de la dreta i extrema dreta espanyoles, a qui ha qualificat com «Santíssima Trinitat. Un dins de tots i tots dins un». Matas ha subratllat la necessitat d’un govern d’esquerres i de «la força progressista de les perifèries de l’Estat per a fer front al 155 continu que alguns volen aplicar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.