Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera ofereix Palma com a port segur per a les 64 persones a bord del vaixell de rescat 'Alan Kurdi'

29315

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha remès aquest dijous una carta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la qual ofereix el port de Palma per a acollir al vaixell de rescat de persones migrades i refugiades 'Alan Kurdi', a bord del qual es troben 64 persones rescatades per les tripulacions de l'ONG alemanya Sigui Eye i ProEmAid.

En la missiva, Noguera ha instat a l'Executiu a realitzar les «gestions pertinents» per a sol·licitar al Govern de Pedro Sánchez l'autorització perquè l''Alan Kurdi' atraqui en el port de Palma amb la finalitat de dotar d'assistència mèdica i humanitària a les persones que duu a bord.

«És necessari que les institucions públiques de les Balears ens unim en defensa dels drets humans i de la voluntat manifesta d'acollir», ha manifestat el batle de Palma, qui ha recordat que Cort va acordar el setembre de 2015 declarar Palma com a 'Ciutat d'Acolliment' per a oferir la ciutat com a «refugi» davant la crisi humanitària.

Cal recordar que l''Alan Kurdi' va rescatar la setmana passada a 64 persones en aigües del Mediterrani Central i, des de llavors, cerquen un port segur després de la negativa d'Itàlia i Malta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.