Setmanari d'informació local - 138 anys

L'OCB agraeix al Bisbe «la implicació històrica de l'Església de Mallorca en la defensa de la llengua»

29271
El Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull i el president de l'OCB, Josep de Luis, s'han reunit aquest matí al Palau Episcopal de Mallorca en el marc d'una trobada institucional.

El president de l'OCB ha aprofitat l'ocasió per agrair al Bisbe «la implicació històrica de l'Església de Mallorca en la defensa de la llengua i cultura pròpies», amb especial referència a la tasca duta a terme per destacades personalitats com Mossèn Antoni Maria Alcover (Manacor 1862 - Palma 1932), el Bisbe Josep Miralles (Palma, 1860 - 1947), el Bisbe Jesús Enciso (Gasteiz 1906, Palma 1964) o els Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i Maria (MSSCC).
D'altra banda, s'ha traslladat al Bisbe la preocupació de l'OCB amb motiu de l'anunciada necessitat dels MSSCC de cedir la vinculació directa amb el Santuari de Lluc i la seva Escolania.

Per la seva banda, Sebastià Taltavull ha transmès al president de l'OCB un missatge de «tranquil·litat» ja que «és voluntat i compromís del Bisbat mantenir, i fins i tot, si fos possible, enfortir els vincles que uneixen el nom de Lluc amb la defensa de la llengua i la cultura de Mallorca».
El Bisbe ha manifestat la voluntat de l'Església de Mallorca de perseverar en el camí marcat per la Història de defensa de la llengua i la cultura com a elements de «cohesió social i porta d'acolliment de la societat mallorquina».
Els màxims representants del Bisbat i de l'OCB han coincidit en la necessitat de treballar en el dia a dia per la convivència cívica de totes les sensibilitats que conformen la riquesa plural de Mallorca. En aquest sentit, s'han compromès a explorar vies de col·laboració institucional encaminades a materialitzar, amb projectes concrets, la cooperació mútua amb aquests valors compartits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.