Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell Escolar de les Balears mostra rebuig a les «pràctiques que utilitzen l'educació i la llengua com a eina política»

29263

El Consell Escolar de les Balears ha mostrat aquest dimecres rebuig a les «pràctiques que utilitzen l'educació i la llengua com a eina política i de confrontació» que, segons apunten, alguns líders polítics han dut a terme contra els docents coincidint amb l'inici de la precampanya electoral.

Segons ha informat el Consell Escolar en un comunicat, els docents han rebut acusacions de dur a terme «adoctrinament» en els centres de les Balears. Per a ells, aquestes acusacions són de cada vegada més difamatòries i el seu objectiu és «l'atac a l'ús del català, llengua vehicular pròpia»

Així mateix, el Consell ha expressat que la llengua és «una eina de comunicació i un element de cohesió social» i no un instrument d'enfrontament i que, a les Balears es fomenta la «pluralitat lingüística», que defineixen com a «element de riquesa».

Per tant, aquests tipus de declaracions, apunten, no fan més que intentar «sembrar conflictivitat i crispació en la comunitat educativa i en els centres, danyant la convivència existent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.