Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien una agressió homòfoba a un bar de Palma

29251

Un home ha denunciat a la Policia espanyola que va patir una agressió homòfoba al bar del poliesportiu de Monti-sion de Palma, després que el cambrer del local li intentés pegar una punyada en demanar, de manera amistosa, «si ell i un client s'estaven rient perquè s'havia abraçat amb un amic».

Segons ha explicat l'amic, el dilluns passat tots dos varen entrar a l'establiment amb una amiga i en abraçar-se varen notar com dues persones -el cambrer i l'altre client que era a la barra- varen fer burla.

En aquest sentit, «i per veure si les rialles eren per això», varen decidir donar-se un bes per a comprovar-ho, per la qual cosa es varen adonar que, efectivament, era així i l'actitud per part dels dos no va cessar.

Amb tot, estaven esperant a una altra amiga i varen decidir quedar-se prenent la beguda que havien demanat, però quan va arribar l'al·lota li varen explicar que se sentien una mica incòmodes i que preferien anar-se'n.

Va ser en aquest moment quan el denunciant es va acostar a la barra per a pagar les consumicions i li va dir al cambrer i l'altre que s'havien sentit una mica incòmodes i li va demanar, per tant, si era perquè s'havien abraçat, i el cambrer va intentar pegar-li una punyada i «es va posar com un boig i va tirar tot el que havia damunt la barra».

En observar la reacció del cambrer, l'amic es va aixecar i es va interposar per a evitar que l'agredís i varen estar forcejant algun minut «que es va fer etern», de manera que va rebre cops contra la barra.

L'amic, per la seva banda, va aconseguir sortir del local però un grup de persones -entre les quals hi havia el client que també s'havia rist d'ells- li va impedir sortir mentre seguia increpant-lo i va avisar que havien avisat la policia.

Finalment, va arribar la policia i l'amic ha criticat l'actitud que varen tenir per «qüestionar si es tractava o no d'un fet homòfob».

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha expressat en el seu compte de Twitter la seva «més enèrgica condemna» a l'agressió i ha considerat que «s'ha avançat molt en igualtat i respecte a la diversitat però que és una feina que tots hem reafirmar dia a dia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.