Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca aposta per una energia «neta i autosuficient»

29225

La candidata de MÉS per Menorca al Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i el número 3 al Parlament, Oriol Baradad, han assenyalat aquest dilluns l'aposta de la seva formació per una energia «neta i autosuficient». Salord ha vinculat la transició energètica a la transició social. «Entenem que aquest fet només ho pot dur a terme un partit menorquinista com MÉS per Menorca», ha assenyalat.

En aquest punt, ha indicat que la voluntat de la seva formació és impulsar l'autoconsum i també les cooperatives i petites empreses lligades a l'energia renovable. «L'objectiu és doble: que els beneficis de les renovables es quedin a Menorca i que els joves format en aquests àmbits puguin desenvolupar-se professionalment a l'illa», ha manifestat.

La candidata al Consell de Menorca ha remarcat que Menorca «ha de caminar cap a la consecució de la sobirania energètica, obtenguda a través de nous sistemes i instal·lacions de producció d'energia neta en els diferents àmbits».

En aquesta mateixa línia, Oriol Baradad ha explicat la importància del model energètic que, segons ha subratllat, «pot seguir com fins ara, depenent de l'exterior i de les empreses lligades a les portes giratòries, o ser enèrgicament sobirans, no dependre de l'exterior i poder fabricar a Menorca l'energia que necessitam».

MÉS per Menorca també es compromet a impulsar una legislació que incentivi la transició energètica amb mesures d'eficiència tals com les d'autoconsum residencial, sistemes solars tèrmics o instal·lacions en edificis públics, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.