Setmanari d'informació local - 138 anys

Alumnes de secundària planten els primers arbres del bosc urbà del canòdrom de Palma

29223

Uns 25 alumnes dels Instituts Joan Alcover i Ramon Llull han plantat aquest dilluns els primers arbres del bosc urbà del canòdrom de Palma, un projecte que, d'acord a les previsions de l'Ajuntament de Palma, es finalitzarà a l'estiu.

Així ha informat Cort en el qual ha detallat que el director general d'Urbanisme, Gabriel Horrach, ha explicat que els alumnes han treballat en un projecte participatiu en el qual els tècnics els han explicat «com es dissenya un parc» i en el qual els joves han participat en la «construcció d'un espai públic» de la ciutat.

«Els projectes municipals passen de tenir una lectura més paternalista a tenir una relació de corresponsabilitat amb els veïnats», ha manifestat Horrach, qui ha estat acompanyat de l'arquitecte del projecte, Pere Soler, i de la directora de l'IES Joan Alcover, Aina Llabrés.

«Les xerrades amb els tècnics de l'Ajuntament han culminat amb la plantació d'arbres», ha sostengut el director general d'Urbanisme, qui ha afegit que els alumnes continuaran amb el projecte «explicant les seves idees» relacionades amb el projecte del velòdrom.

Recta final del projecte
Des de Cort han recordat que les obres del bosc urbà del canòdrom, pressupostades en 853.050 euros procedents de la Llei de Capitalitat, es varen iniciar el juliol de 2018 i han assegurat que, d'acord a les previsions del Consistori, els treballs finalitzaran entre juliol i agost.

El projecte contempla la plantació d'uns 280 arbres autòctons en la parcel·la de més de 16.000 metres quadrats amb exemplars de lledoners, pins, alzines, roures, aurons, pollancres, oms, xiprers i oliveres a més de la plantació d'arbustos com mata, llorer, arboços, ginesta i herba, entre altres.

El bosc urbà incorporarà sistemes de drenatge que, segons ha assenyalat Horrach, permetran que l'aigua de la pluja s'autogestioni i es complementi amb sistemes de reg d'aigua regenerada. A més, ha apuntat que en els pròxims mesos es plantaran arbres i arbustos per a, posteriorment, incorporar mobiliari urbà que, entre altres, habilitaran recorreguts per a vianants, eliminaran barreres arquitectòniques i milloraran la connexió amb els carrers confrontants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.