Setmanari d'informació local - 138 anys

Aclaparadora majoria de vots a favor de la república

29179

Aquest dissabte s'ha celebrat la primera de les dues jornades de consultes populars a vuit municipis de Mallorca per conèixer les preferències sobre el model d'Estat que volen els mallorquins.

El resultat ha mostrat una victòria molt clara de l'opció republicana per sobre de l'opció monàrquica.

Els pobles on s'ha celebrat, aquest dissabte, la consulta són: Alaró, Esporles, Port de Pollença, Porreres, Santa Margalida, Sencelles, Sóller i Sineu.

A Sóller hi han participat 216 persones de les quals, una aclaparadora majoria, el 95%, s'ha decantat per un model d'estat basat en la república. Així, 205 persones han donat suport a la república front de 9 que ho han fet per l'actual model d'Estat basat en la monarquia. S'han registrat dos vots nuls.

A Sencelles dels 89 vots emesos, 83 han estat per al model republicà, cinc per al monàrquic i un vot en blanc.

A Santa Margalida, de les 183 persones que han acudit a expressar-se, 163 s'han decantat per la república, 19 per la monarquia i un vot ha estat nul.
A Alaró han votat un total de 175 persones, de les quals 162 han optat per la república, deu per la monarquia i tres vots en blanc.

A Porreres han acudit a l'urna 244 veïns, dels quals 229 han votat per la república, onze per la corona, tres vots han estat nuls i un en blanc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.