Setmanari d'informació local - 138 anys

Arrenca una nova campanya d'actuacions per a la reducció del consum de drogues en menors

29177
Arrenca una nova campanya d'actuacions per a la reducció del consum de drogues en menors. | CAIB

Arrenca una nova campanya d'actuacions entre diverses administracions promoguda pel Govern de les Illes Balears, a través del programa Policia Tutor, per a la reducció del consum de drogues en menors d'edat a les Balears per a 2019.

Aquesta campanya, tal com ha explicat aquest dissabte el Govern, «implica administracions estatal, autonòmica, insulars i locals». La campanya s'engegarà després de Pasqua i durarà fins a final d'any.

Entre altres actuacions, la campanya inclou programes preventius de llarga durada, xerrades informatives dels policies tutors i professionals de l'àmbit sanitari i social als centres educatius, un augment de la vigilància policial en els espais públics, la distribució de material informatiu adreçat a les famílies, la difusió de les accions als centres educatius i un concurs d'elaboració de vídeos preventius en matèria de drogues.

Les accions que es duran a terme tenen com a principals objectius facilitar informació a l'alumnat d'educació secundària, batxillerat i formació professional sobre les drogues i les conseqüències del seu consum, augmentar el nombre de centres escolars que implementen programes de prevenció, millorar la detecció del consum de drogues, tan legals com il·legals, en espais públics, i augmentar el nombre d'activitats reeducatives i/o tractament aplicades a menors d'edat en aplicació de la legislació vigent.

Segons han explicat, la motivació de la posada en marxa d'aquesta campanya d'actuacions parteix de «la detecció d'una normalització del consum de drogues entre els menors d'edat», tant de drogues il·legals (especialment cànnabis) com legals (tabac i alcohol), i d'una pèrdua de consciència dels perills i riscos d'aquest consum, i de la necessitat que les administracions públiques amb competències en la matèria es coordinin per reduir l'ús d'aquest tipus de substàncies especialment entre els menors d'edat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.