Setmanari d'informació local - 138 anys

'Després del procés, què?' es presenta a diferents indrets de Mallorca

El pròleg està escrit per Jordi Cuixart i l'epíleg per Valtònyc

29157

Aquest cap de setmana es duran a terme diverses presentacions del llibre Després del procés, què? arreu de Mallorca. Així, aquest divendres durà a terme la presentació a Can Lliro, Manacor, a partir de les 20 hores. La presentació anirà a càrrec de la candidata MÉS-Esquerra Manacor, Carme Gomila i l'escriptor i director d'aquest portal, Tomeu Martí.

El pròxim dissabte 6 d'abril, Can Alcover acollirà la presentació a partir de les 19.00 hores, a càrrec de la diputada de Podem, Laura Camargo i Aina Vidal, membre de la junta de l'OCB i Mallorca Lliure. I, finalment, diumenge dia 7 d'abril, es durà a terme la presentació a Alaró amb l'historiador i membre d'Alaró per la República, Marçal Isern, a partir de les 12.00 hores a la plaça Cabrit i Bassa. Alguns dels autors i coordinadors del llibre assistiran a totes les presentacions previstes.

El llibre compta amb el pròleg de Jordi Cuixart i l'epíleg de Valtònyc. En la publicació s'hi ajunten tan reflexions generals com sectorials sobre, per exemple, les relacions entre independentisme i moviments socials, els reptes del feminisme republicà, la gestió de la repressió de l'Estat o les oportunitats per bastir un sindicalisme nacionalment autocentrat. La característica comuna de totes elles és la voluntat de tractar de manera concreta problemàtiques candents i debats irresolts de l'independentisme, tenint com a guia principal la voluntat de mirar més al futur que al passat, és a dir, de proposar més que criticar. Ara tot just comença l’hora de la generació que ha crescut políticament durant el procés, que només ha fet política «en procés». D'una generació, per tant, que tot i recordar el fangar de l'autonomisme, ha crescut amb la perspectiva de la independència a tocar. «Que no s'equivoquin, que això només ha fet que començar».

En clau generacional

És el primer llibre sobre el procés sobiranista fet en clau generacional, escrit per joves nascuts entre finals dels 80 i principis dels 90, i que tenen en comú haver participat del moviment independentista i altres moviments socials emergents en els darrers anys.

Des d'una perspectiva heterogènia, els autors i les autores cerquen vincular els debats i reptes actuals del sobiranisme amb els principals temes d'actualitat política i social del país. Una aportació d'idees fresques i originals a l’emergent debat col·lectiu que s'està produint en el si de l'independentisme català sobre els reptes dels pròxims mesos i anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.