Setmanari d'informació local - 138 anys

Truyol reitera la seva voluntat d'establir una limitació del preu del lloguer en alguns barris de Palma

29111

La número 2 de la llista de MÉS per Palma de cara a les pròximes eleccions municipals, Neus Truyol, s'ha reunit aquest dijous amb representants de la Plataforma per un Lloguer Digne, on la formació ha exposat la seva intenció de «continuar demanant» la modificació de la Llei de Lloguer Urbà (LAU) i de dur a terme polítiques per a la «limitació del preu» en certs barris de la ciutat.

Segons ha informat MÉS per Palma, el dret a l'habitatge és una de «les seves màximes prioritats», per la qual cosa impulsaran mesures que protegeixin els drets de la ciutadania per a aconseguir una ciutat més «justa».

En concret, la formació ha expressat que «continuarà treballant» per a la limitació del preu, en barriades «especialment afectades», com poden ser el Centre o els barris de Son Espanyolet o el Molinar. A més, Truyol ha apuntat que s'ha de tenir en compte que el lloguer turístic ha contribuït a «augmentar el preu dels lloguers en un 40 per cent».

Ajudes per a joves i per a l'habitatge social
En aquest sentit, a més de la limitació del lloguer turístic, els ecosoberanistas proposen mesures d'habitatge juvenil com la «repoblació del Centre de la ciutat amb 5.000 joves mitjançant ajudes al lloguer jove, una proposta de Palma XXI, o la creació d'una bossa de bons inquilins», entre altres.

Quant a les mesures d'habitatge públic, MÉS per Palma proposa millorar el manteniment del parc d'habitatges municipal. «Destinarem dos de cada tres habitatges de les noves construccions de més de 5.000 metres quadrats a protecció oficial i que el preu de lloguer no excedeixi els 5 euros nets el metre quadrat», ha explicat Truyol.

Finalment, els ecosobiranistes també proposen mesures de fiscalitat com el fet d'estudiar l'augment de la quota de l'impost sobre els béns immobles (IBI) en un 50 per cent bonificat als residents o el manteniment de la quota de l'IBI, «com una de les més baixes de l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.