Setmanari d'informació local - 138 anys

OUT!, la mostra de cinema de diversitat afectiva de les Balears, fixa la mirada en els més joves

29099

La segona edició de l’OUT!, la mostra de cinema de diversitat afectiva de les Balears, s’inicia aquest dijous amb una gala al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma. Durant quatre dies, fins al pròxim diumenge, es projectaran 11 títols entre llargmetratges, curts i documentals procedents dels Estats Units, França, Holanda, Colòmbia, Austràlia i l'Estat espanyol. A més de la secció oficial, hi haurà dues activitats dedicades al debat envers la transsexualitat infantil i el cinema amb nom de dona.

La mostra d’enguany, que pretén reflexionar especialment sobre el desenvolupament de la sexualitat durant la infància i l’adolescència, se celebrarà també a altres tres espais: CineCiutat, el Hotel HM Jaime III i Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani, on ha estat presentada aquest dimecres. A l’acte han assistit Jaume Fiol, director del festival; Aligi Molina, regidor d’Igualtat i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma; Llorenç Carrió, regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma; Pedro Barbadillo, director de la Mallorca Film Comission; Elisenda Farré, tècnica de l'Institut d'Estudis Baleàrics; Alejandro Lucas, president de Chrysallis Balears, Associació de Famílies de Menors Transsexuals, i Victoria Morell, delegada de CIMA Balears, Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals.

La inauguració de l’Out!, dijous 4 d’abril ales 20 h al Teatre Municipal Xesc Forteza, comptarà amb l’estrena a les Balears de la pel·lícula ‘1985’ (Estats Units, 2018), de Yen Tan, inspirada en el curt homònim del mateix director i que relata la història d’un jove homosexual de Texas que encara no ha sortit de l'armari i que torna a casa per vacances de Nadal per primera vegada en diversos anys. Allà se n'adonarà que li costa molt revelar les seves circumstàncies a la seva conservadora família. La gala, presentada pels periodistes Marta Garau i Xisco Nadal, s’obrirà amb l’actuació del Mallorca Gay Men’s Chorus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.