Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple de Cort sorteja la composició de les meses electorals per a les eleccions espanyoles

29021

El ple de l'Ajuntament de Palma ha celebrat aquest dilluns el sorteig de la composició de les 425 meses electorals per a les pròximes eleccions espanyoles del 28 d'abril.

Segons han informat des de Cort, s'aplicarà una fórmula matemàtica per a establir aquesta composició entre els 79 col·legis que hi ha a Palma, fins a un total de 3.825 seleccionats, 1.275 dels quals són titulars i la resta suplents.

Així mateix, s'ha explicat que el fitxer basi per a l'elecció de membres està formada pel Cens electoral que, a revisió del 28 de desembre de 2018, és de 288.394 persones amb les condicions exigides (ser major d'edat), 8.000 més que en les darreres.

No obstant això, tots ells no poden ser triats per a formar part de la mesa, només 228.887 perquè requisits són ser majors d'edat, tenir menys de 70 anys, saber llegir i escriure, el títol de batxillerat o Formació Professional de Segon grau o, subsidiàriament, el graduat escolar i no ser candidat.

En termes més concrets, a cada mesa s'han de triar nou components, un president (dos suplents del càrrec) i dues vocals (i quatre suplents).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.