Setmanari Sóller

135
anys

Mireia Boya deixa la direcció de la CUP per agressions psicològiques per part d'un company

28975

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha anunciat aquest divendres que abandona el secretariat nacional de la CUP. Així ho ha anunciat Boya en un comunicat publicat al seu perfil de Twitter on explica que el motiu de la maixa és a causa de les agressions psicològiques que ha rebut per part d'una persona que integrava l'equip de la CUP al parlament.

«Vaig partir un episodi continuat d'agressió psicològica que m'ha suposat una gestió emocional complicada encara oberta». Boya diu que ha tornat a coincidir amb la mateixa persona al secretariat nacional i que el partit ha preferit «capgirar les prioritats». «He marxat per això, necessito temps per cuidar-me. I per primer cop me l'agafo».

Per la seva banda, la CUP ha emès un comunicat sobre la decisió de Boya i el cas d'assetjament que ha denunciat. La CUP diu que la comissió feminista de l'organització «ha entomat» la denúncia de Mireia Boya i que es compromet a continuar treballant «amb més força si cal per a fer una organització que sigui un espai de participació segur per a les dones».

El comunicat també diu que la CUP fa dos anys que treballa per un pla d'acció feminista que integra tot allò «imprescindible» per a poder aspirar a transformar la societat, començant per les pràctiques dels militants. «A la CUP no som diferents d'altres organitzacions que també pateixen i exerceixen, conscientment o no, violències masclistes en el seu sí, però mirem d'afrontar-les, i fer-ho passa, d?entrada, pel reconeixement». I asseguren que s'ha elaborat un protocol d'abordatge d'agressions masclistes, encara en fase d'esmenes i debat a les assembles locals.

Així mateix, Boya ha volgut puntualitzar que la persona que la va agredir psicològicament no era cap membre de l'actual secretariat nacional ni del grup parlamentari, «sinó un militant amb qui he hagut de compartir espais per les tasques derivades del meu càrrec».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris