Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovada la resolució que autoritza el tancament de dos dels grups de la central tèrmica d'Es Murterar

28963

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha signat la resolució administrativa que autoritza el tancament dels grups de carbó 1 i 2 de la central tèrmica d'Es Murterar, a Alcúdia. Amb aquest acte, s’avança en la materialització de l’acord assolit entre el Govern espanyol, Endesa i el Govern per a tancar de manera definitiva la instal·lació, la més contaminant de les Balears, i avançar cap a la transició energètica.

La resolució signada suposa l’autorització per a clausurar el primer de gener de 2020 dos dels quatre grups que funcionen a la central. A més, es demana a Endesa que presenti abans de l'octubre d’aquest any un pla per a desmantellar els dos grups que s’hauran clausurat, un desmantellament que haurà de ser efectiu en un termini de quatre anys.

Per a assolir el tancament progressiu de la central d'Es Murterar, el proper mes la Comissió Balear de Medi Ambient ha d’aprovar la reducció en les hores de funcionament de la central. Cal recordar que l’acord assolit determina que fins a l’agost de 2021, la central podrà funcionar un màxim de 1.500 hores anuals, i des d’agost de 2021 i fins al seu tancament definitiu, podrà fer-ho un màxim de 500 hores a l’any.

El tancament dels altres dos grups de la central tèrmica d'Es Murterar tendrà lloc quan estigui operatiu el segon cable elèctric entre Mallorca i la Península, una infraestructura que ja està inclosa dins la planificació energètica estatal i que entrarà a Mallorca precisament per Alcúdia. El tancament d'Es Murterar implicarà una important reducció de les emissions contaminants a l’atmosfera, ja que aquesta infraestructura és la responsable del 27% de totes les emissions de CO2 que es produeixen a Balears.

L’acord per a clausurar Es Murterar assolit implica la continuïtat de tota la plantilla de treballadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.