Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB insta el Govern i tots els candidats a apostar pel «transport públic de qualitat»

28955

Esquerra Unida ha assenyalat aquest divendres que «la sobrecàrrega de vehicles afegida a la deficiència històrica del transport públic és una evidència». «I es tradueix en dades alarmants publicades recentment, segons els quals la càrrega vehicular per cada mil habitants en 2018 va arribar a la xifra de 881 vehicles i aquesta s'ha incrementat fins als 913 vehicles, sent d'aquesta manera la comunitat autònoma líder en aquesta trista notícia», han apuntat.

«A la ja coneguda catàstrofe natural, s'uneix aquesta dada devastadora que es tradueix en contaminació, a més de la saturació de les diferents vies utilitzades per la ciutadania, cada dia els temps de recorregut s'engrandeixen per a les distàncies que cal recórrer», han alertat.

Per tot això, han instat al Govern i a tots els candidats de totes les formacions polítiques «a fer ús del seu sentir de responsabilitat ciutadana perquè es fomenti l'ús del transport públic, un transport públic eficient, alternatiu adequat a les necessitats i particularitats pròpies de cadascuna de les illes, perquè la principal preocupació ha de ser la nostra comunitat des del sentit de la insularitat».

I han explicat que sobretot a Mallorca «cal enfortir i millorar el transport ferroviari, i en la resta d'illes impulsar els mitjans de transport no contaminants i sobretot eficients i respectuosos amb el medi ambient».

Igualment, han assenyalat que «el més alarmant» és que aquestes dades no inclouen el parc de cotxes de lloguer, «que fa encara més insostenible el nostre model de transport».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.