Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Palma acusa VOX de falsa denúncia perquè en el seu balcó no hi ha llaços grocs

28943

MÉS per Palma ha acusat aquest dijous a VOX de falsa denúncia per denunciar davant la Junta Electoral la presència de llaços grocs al seu balcó de l'edifici públic de l'Ajuntament, ja que, assenyalen, es tracta de llaços penjats el 2013 en defensa de la llengua catalana, que no fan referència als presos polítics catalans.

Per aquest motiu, MÉS ha anunciat que recorrerà l'ordre de la Junta Electoral d'ordenar la retirada de llaços de la façana de Cort, una decisió que han titllat de «precipitada per no haver fet les comprovacions necessàries». També han assenyalat que «vulnera el dret a la llibertat d'expressió».

La denúncia del partit d'extrema dreta assenyalava que les dependències municipals de MÉS, en l'edifici públic de la seu de l'Ajuntament, lluïen «un llaç com a símbol de protesta pel procés judicial que se segueix en el Tribunal Suprem contra els polítics catalans». .

No obstant això, els llaços de Cort són quadribarrats i varen ser penjats el 2013 «en suport a la lluita dels docents de les Balears contra les retallades i el decret del TIL del Govern Bauzà i en defensa de la llengua catalana», han explicat els ecosobiranistes.

La número 2 de MÉS per Palma en les pròximes eleccions municipals, Neus Truyol, ha demanat «no caure en els missatges de l'extrema dreta i la seva croada contra la llibertat d'expressió, i contra una lluita que aquí va ser tan important com la lluita dels docents».

Des de MÉS consideren que l'ocorregut és «un exemple més de l'estratègia del partit d'extrema dreta de generar 'fake news' i utilitzar partidistament els tribunals per a judicialitzar la política i generar un clima de confrontació».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.