Setmanari d'informació local - 138 anys

Veus Progressistes proposa reformar la Constitució per a incloure l'habitatge com a dret fonamental

28941

El candidat de Veus Progressistes al Congrés, Guillem Balboa, ha proposat reformar la Constitució Espanyola per a incloure l'habitatge com un «dret fonamental» i ha apuntat la necessitat de construir «més habitatge públic de lloguer» a més de reformar la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) per a permetre als Ajuntaments limitar preus del lloguer en zones amb preus abusius.

Així ha informat la formació a través d'un comunicat difós aquest dijous en el qual Balboa ha assegurat que «és indecent que la ciutadania gasti un 46 per cent del salari a tenir un sostre». En aquest sentit, ha assenyalat que Veus Progressistes «treballarà per a abaixar els preus de lloguers d'habitatge públics perquè no suposin més del 25 per cent dels ingressos».

Per part seva, el candidat MÉS per Palma a Cort, Antoni Noguera, s'ha compromès a «limitar el preu del lloguer» en el centre de Palma i en el barri de Son Espanyolet, ja que, segons ha sostengut, «el lloguer turístic està provocant problemes seriosos de convivència en el barri».

A més, ha avançat que «crearan una bossa de bons inquilins per a desestigmatitzar als joves i ajudar-los a accedir a un habitatge» perquè sigui un «requisit» per a obtenir ajudes tant per a inquilins com per a arrendadors que lloguin habitatges a joves, els qui, segons ha proposat Noguera, «podran obtenir una reducció de l'IBI».

D'altra banda, la número 2 de la formació al Parlament, Fina Santiago, ha ressaltat la «necessitat» de construir habitatge públic així com de «controlar-la i gestionar-la per a evitar que es torni a especular».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.