Setmanari d'informació local - 138 anys

L'organització del referèndum sobre la monarquia a Artà presenta un recurs contra la Junta Electoral

28939

Alternativa per Artà i Unió Independents d'Artà han presentat aquest dijous un recurs davant la Junta Electoral de les Balears arran de la prohibició de la Junta Electoral de Manacor per dur a terme una consulta popular sobre el model d'estat, en el qual la gent podria votar simbòlicament entre monarquia o república.

El recurs al qual ha pogut tenir accés aquest portal, explica que «aquest acte ha estat convocat per entitats de la localitat d'Artà no concurrents, cap d'elles, al procès de les Eleccions Generals convocat el pròxim 28 d'abril». En aquest sentit apunta «essent, per altra banda, l'objecte d'aquesta consulta manifestament aliè al procès electoral municipal en el qual aquestes dues agrupacions d'electors locals poguessin, en el seu àmbit, participar».

Igualment, l'escrit judicial assenyala que «l'activitat no té res a veure amb els actes de publicitat o propaganda electoral que proscriuen els articles 50.2 i 53 de la LO 5/1985 de Règim Electoral General (LOREG).

Finalment, recorden que aquesta iniciativa consultiva popular sobre el model d'estat és constitucional per estar emparada en els drets fonamentals de reunió (article 21 CE) i llibertat d'expressió (article 20 CE).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.